“Octopus Sparkling Wines” specialist in mousserende wijnen

Koen

Octopus Sparkling Wines is specialist in de import en verkoop van uitsluitend champagnes en mousserende wijnen (prosecco, crémant, cava, …).

Wij verkopen jaarlijks meer dan 80.000 flessen wijn aan de betere restaurants, aan wijnhandels, aan bedrijven en aan particuliere klanten in België.

In een zeer competitieve sector onderscheiden we ons als volgt:

 1. Enkel mousserende wijnen:
  Ons gamma bestaat enkel uit champagnes en mousserende wijnen. Voor rode en witte wijnen bent u bij ons aan het foute adres.
 2. Beste kwaliteit:
  Veel wijnen uit ons assortiment worden door sommeliers van sterrenrestaurants als “top” beoordeeld. Wij kozen niet voor commerciële champagnes, maar voor de beste.
 3. Exclusieve verdeling:
  U vindt geen enkele van onze wijnen in de grootwarenhuizen. Veel restaurants vinden dit een pluspunt.
 4. Kleinschalige wijnhuizen:
  We werken graag samen met kleine wijnhuizen van familiale origine. Dat verkort niet alleen de communicatielijnen, we horen ook graag uit de mond van de wijnboer waarmee hij bezig is.
 5. Messcherpe prijzen:
  Alle wijnen worden rechtstreeks en in grotere volumes aangekocht. Door onze sterke onderhandelingspositie kunnen we onze wijnen aan messcherpe prijzen op de markt brengen.
 6. Ecologische voetafdruk:
  Om onze ecologische voetafdruk van het transport te beperken, werken we uitsluitend met Europese wijnboeren. Binnen Europa zijn zo veel mousserende wijnen van goede kwaliteit te vinden, dat we het niet aan de andere kant van de aardbol gaan zoeken. Voor ons drukwerk kiezen we uitsluitend voor het FSC-label.
 7. Lage kostenstructuur:
  Wij hebben geen dure vertegenwoordigers, geen chique kantoren en geen overmaatse magazijnen. Wij nemen niet deel aan beurzen. Dat drukt onze kosten, waardoor wij onze wijnen aan bijzonder competitieve prijzen kunnen verkopen.
 8. Vaste vervoerder:
  De leveringen vinden steeds plaats door onze vaste vervoerder en op een vaste leverdag. Hij plaatst de dozen wijn met de glimlach in uw kelder. Dit waarborgt stipte leveringen en een onberispelijke service.
 9. Transparante prijzen, correcte facturen:
  Onze prijslijsten zijn zoals de structuur van onze onderneming: eenvoudig en transparant. Onze facturen zijn steeds foutloos.